Nissan recheamă pentru reparaţii 600.000 de maşini cu probleme la sistemul de direcţie şi baterie

Nissan, al treilea constructor auto nipon, a anunţat că recheamă pentru reparaţii 600.000 de autovehicule în America de Nord, de Sud şi Africa, pentru remedierea unor posibile probleme la sistemul de direcţie şi la bateria electrică.

25 afișări
Imaginea articolului Nissan recheamă pentru reparaţii 600.000 de maşini cu probleme la sistemul de direcţie şi baterie

Nissan recheamă pentru reparaţii 600.000 de maşini cu probleme la sistemul de direcţie şi baterie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nissan va înlocui gratuit articulaţia inferioară a coloanei de direcţie şi arborele de direcţie la 303.000 pick-upuri Frontier şi la 283.000 de maşini de teren Xterra comercializate în SUA, Canada şi mai multe state din America de Sud, în special în Argentina şi Brazilia, a anunţat Nissan North America.

Maşinile au fost asamblate la o uzină din SUA, între iulie 2001 şi ianuarie 2005, şi la o fabrică din Brazilia, în perioada noiembrie 2001-iunie 2008. Coloana de direcţia a acestor autovehicule se poate înţepeni şi rupe.

Totodată, Nissan va înlocui contactul pozitiv la 18.500 de baterii cu care este dotat modelul Sentra vândut în SUA, Canada, Argentina, Brazilia şi alte state, cele mai multe din Africa. O defecţiune a acestei piese poate face dificilă pornirea maşinii, iar motorul se poate opri la viteze reduse. Aceste autovehicule au fost livrare de o uzină din Mexic între mai şi iulie anul acesta.

Constructorul auto subliniază că defecţiunile nu au provocat accidente.

Dintre maşinile rechemate, 515.000 au fost vândute în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici