Nissan va concedia 20.000 de angajaţi

Constructorul auto japonez Nissan va încheia anul fiscal 2008-2009 în pierdere, pentru prima dată în ultimii 14 ani, şi a anunţat, în consecinţă, că va concedia 20.000 de angajaţi până la 31 martie 2010, reprezentând 8,5% din totalul salariaţilor grupului.

21 afișări
Imaginea articolului Nissan va concedia 20.000 de angajaţi

Nissan va concedia 20.000 de angajaţi

Nissan estimează pierderi operaţionale de 180 miliarde yeni (două miliarde de dolari) pentru anul fiscal 1 aprilie 2008 - 31 martie 2009, faţă de un profit de 270 miliarde yeni ancitipat cu trei luni în urmă.

Pentru a se adapta condiţiilor economice dificile, grupul japonez a redus producţia în acest an fiscal cu 20% şi va concedia 8,5% din angajaţi până la finele umătorului exerciţiu financiar.

Proiecţia publicată luni anunţă prima pierdere a Nissan din ultimii 14 ani, totodată primul rezultat negativ sub conducerea directorului general Carlos Ghosn, care a preluat funcţia cu zece ani în urmă.

Grupul este deţinut în proporţie de 44% de Renault, acţionarul majoritar al Dacia.

Toyota, cel mai mare constructor auto la nivel global, a triplat săptămâna trecută estimările privind pierderile pentru acest an fiscal, acuzând declinul acut al pieţelor din Statele Unite, Japonia şi Europa. Honda, un alt rival important al Nissan, a redus de asemenea prognozele pentru 2008-2009.

Concernele auto se numără printre cei mai importanţi exportatori ai Japoniei şi au fost afectate, în 2008 şi în prima parte a lui 2009, de aprecierea puternică a yenului faţă de principalele valute de referinţă din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici