Niţă: Dacă tot stric tot în sistemul energetic, merg până la capăt. Nu mai vindem acţiuni Petrom

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat că nu se gândeşte să vândă pe bursă un pachet de până la 10% din acţiunile statului la OMV Petrom (SNP) şi, referindu-se la unele acuzaţii care îi sunt aduse, că dacă tot strică sistemul energetic va merge până la capăt.

863 afișări
Imaginea articolului Niţă: Dacă tot stric tot în sistemul energetic, merg până la capăt. Nu mai vindem acţiuni Petrom

Constantin Niţă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Nu cred că vindem acţiunile la Petrom, am în vedere un alt mod de lucru. Dacă tot stric tot în sistemul energetic, merg până la capăt", a afirmat Niţă într-o conferinţă de presă.

În 2011 statul a încercat să vândă pe bursă aproape 10% din acţiunile pe care le mai are la OMV Petrom, dar a eşuat, investitorii nefiind interesaţi să cumpere titlurile.

Totodată, la privatizarea Petrom, în 2004, statul a promis angajaţilor companiei că vor primi până la 8% din acţiuni. Până în prezent însă angajaţii nu au primit aceste acţiuni.

"Dacă legea spune că trebuie să dăm 8% la salariaţi, vom da", a spus Niţă, întrebat dacă are în vedere să reia acest demers.

OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV.

În ultimele zile, Niţă a fost subiectul unor critici aduse de presă şi de către oameni politici, privind luarea unor măsuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finanţe, accesul garantat în piaţă pentru complexurile Oltenia şi Hunedoara şi înfiinţarea unor sedii Transgaz şi Romgaz la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici