Niţă propune vânzarea gazelor pe bursă

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat că va propune patronatelor şi sindicatelor din industria petrochimică ca întrega cantitate de gaze naturale produsă în România să fie vândută pe bursă, urmând să aibă o discuţie în acest sens şi cu autoritatea de reglementare în domeniu.

120 afișări
Imaginea articolului Niţă propune vânzarea gazelor pe bursă

"Am avut discuţii astăzi cu sindicatele din industria petrochimică. Sigur, există nemulţumiri legate de creşterea preţului la gaze naturale. M-am înţeles cu ei ca săptămâna viitoare, împreună cu patronatele, la Departamentul pentru energie să avem încă o discuţie. Propunerea noastră va fi, probabil, ca întrega cantitate de gaze naturale produsă în România să fie vândută pe bursă. În acest sens, mâine o să am o discuţie cu cei de la ANRE pentru punerea în practică a platformei de gaze naturale în aşa fel încât preţul să se creeze pe bursă şi să nu mai avem probleme legate de reglementare sau de cantitate vândută de către producătorii naţionali", a spus Niţă, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Guvern.

El a precizat că preţul va rămâne reglementat pentru consumatorii casnici şi pentru creşe, grădiniţe, şcoli, instituţii publice.

"Încercăm o asemenea variantă, sperăm ca preţul la bursă să fie cât mai mic. De asemenea, sperăm ca împreună cu patronatele şi sindicatele să ajungem la o concluzie pe această temă", a adăugat ministrul.

Niţă a amintit că a cerut amânarea calendarului de liberalizare a preţurilor gazelor naturale, dar Comisia Europeană nu a fost de acord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici