Niţă: PSD nu susţine majorarea TVA şi doreşte anularea impozitului minim de la 1 septembrie

Ministrul social-democrat pentru IMM, Constantin Niţă, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD nu susţine majorarea TVA şi că insistă ca impozitul minim să fie anulat de la 1 septembrie.

27 afișări
Imaginea articolului Niţă: PSD nu susţine majorarea TVA şi doreşte anularea impozitului minim de la 1 septembrie

Niţă: PSD nu susţine majorarea TVA şi doreşte anularea impozitului minim de la 1 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Niţă a spus că, în condiţii de criză, este neindicată o majorare a TVA sau a cotei de impozitare.

El a opinat că nici PDL nu va susţine o eventuală majorare a TVA.

Niţă a mai spus că PSD va discuta cu PDL, inclusiv în şedinţa de luni dimineaţa a coaliţiei, propunerea social-democraţilor de anulare a impozitului minim de la 1 septembrie.

Ministrul a apreciat că veniturile bugetare încasate ca urmare a impozitului minim pot fi înlocuite printr-o eventuală mărire a redevenţei la apa minerală şi la unele materiale de construcţii.

Potrivit lui Niţă, PDL şi PSD vor discuta, în şedinţa de luni a coaliţiei, şi despre setul de măsuri anticriză, în contextul în care reprezentanţii FMI au dat dovadă de "flexibilitate" în ceea ce priveşte propunerea Guvernului de majorare a deficitului bugetar.

Ministrul PSD a spus că flexibilitatea FMI în renegocierea unor ţinte macroeconomice ar permite Executivului rediscutarea unor măsuri din programul anticriză, însă nu a precizat ce măsuri ar putea fi vizate.

El a afirmat că PDL şi PSD trebuie să stabilească modul de finanţare a deficitului bugetar, astfel încât majorarea acestuia să se regăsească în investiţii şi nu în cheltuieli. Niţă a menţionat, în context, că PSD aşteaptă încă un răspuns de la reprezentanţii PDL la măsurile anticriză avansate de social-democraţi şi mai ales la propunerea de neimpozitare a profitului reinvestit şi de anulare a impozitului minim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici