Niţă va asigura coordonarea politicilor economice la Energie şi IMM, conduse de delegaţi

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, va asigura coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie şi ale Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, la conducerea cărora se află miniştri delegaţi, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

415 afișări
Imaginea articolului Niţă va asigura coordonarea politicilor economice la Energie şi IMM, conduse de delegaţi

Constantin Niţă (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a aprobat o ordonanţa de urgenţă privind adoptarea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale.

"Actul normativ stabileşte şi că ministrul Economiei va coordona activitatea Departamentului pentru Energie şi a Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, ordonanţa mai aduce o serie de modificări în structura şi denumirea unor agenţii de stat.

Surse oficiale au confirmat, pentru MEDIAFAX, aprobarea ordonanţei, dar au precizat că ministrul Niţă va coordona strict politicile economice ale celor două departamente, nu întreaga activitate.

Astfel, potrivit acestor surse, textul ordonanţei prevede, în forma finală, că "ministrul Economiei asigură, în condiţiile legii, coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru Energie şi ale Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism".

Aceleaşi surse au arătat că textul iniţial, intrat în şedinţa de guvern, stabilea doar că ministrul Economiei "coordonează" cele două departamente, fiind însă modificat prin completare cu "politicile economice" ale departamentelor.

În noul Guvern, Constantin Niţă, fost ministru delegat pentru Energie, a preluat Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici