Noi date! Marea Britanie a înregistrat în pandemie cea mai mare scădere a economiei din ultimii peste 300 de ani / Mult peste estimările anterioare

  • Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere a producţiei din ultimii peste 300 de ani în 2020, când s-a confruntat cu pandemia COVID-19, arată noile date.
  • Marea Britanie a avut în 2020 cel mai mare declin dintre economiile majore. Spania a completat topul nefericit cu o scădere a PIB-ului de 10,8%.
1010 afișări
Imaginea articolului Noi date! Marea Britanie a înregistrat în pandemie cea mai mare scădere a economiei din ultimii peste 300 de ani / Mult peste estimările anterioare

Noi date. Marea Britanie a înregistrat în pandemie cea mai mare scădere a economiei din ultimii peste 300 de ani / Mult peste estimările anterioare

Produsul intern brut a scăzut cu 11,0% în 2020, a precizat Oficiul Naţional de Statistică. Aceasta a fost o scădere mai mare faţă de oricare dintre estimările anterioare ale ONS şi cea mai mare scădere din 1709, potrivit datelor istorice ale Bancii Angliei, relatează Reuters.

Statisticienii britanici actualizează în mod regulat estimările privind PIB-ul pe măsură ce date suplimentare sunt disponibile.

Estimările recente plasaseră scăderea ca fiind cea mai mare de după Primul Război Mondial. Noile date arată că situaţia a fost mult mai gravă.

Totuşi sunt şi veşti bune pentru britanici. Economia Marii Britanii şi-a revenit puternic anul trecut şi şi-a recăpătat dimensiunea de dinaintea pandemiei în noiembrie 2021. ONS va publica cifrele actualizate privind creşterea economică pentru 2021 şi prima jumătate a anului 2022 pe 30 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici