Noi probleme pentru Volkswagen. Un mare producător de cipuri dă în judecată compania auto şi cere despăgubiri URIAŞE

Fabricantul de componente electronice Bradcom a deschis în instanţă o plângere înpotriva Volkswagen, legată de încălcarea unor brevete, solicitând despăgubiri de 1 miliard de dolari, precum şi întreruprea producţiei câtorva modele de automobile, informează Reuters.

1823 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru Volkswagen. Un mare producător de cipuri dă în judecată compania auto şi cere despăgubiri URIAŞE

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat acţiunea şi a precizat că producătorul auto va lua măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele.

Revista Spiegel, care a anunţat conflictul, precizează că este vorba de 18 brevete pentru componente pe care Volkswagen le foloseşte pentru sistemele de navigaţie şi divertisment care echipează unele automobile.

Anul acesta Bradcom a intentat acţiuni asemănătoare în justiţie în Statele Unite împotriva mai multor companii, printre care Toyota şi Panasonic.

Acţiunile în instanţă au fost deschise în oraşele Mannheim şi Muenster, Broadcom încercând să obţină oprirea provizorie a producţiei unor modele Volkswagen, Audi şi Porsche.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici