Noi reguli pentru shopping online, de la 1 ianuarie 2021. Ce trebuie să ştie clienţii despre sistemul de plată complex

  • De la 1 ianuarie, oamenii vor fi nevoiţi să confirme plata online printr-un sistem complex
  • Variantele de autentificare pot conţine parole, PIN, card, amprentă, etc
  • Unele magazine online nu se vor adapta noilor reguli de securitate şi tranzacţia va eşua
5141 afișări
Imaginea articolului Noi reguli pentru shopping online, de la 1 ianuarie 2021. Ce trebuie să ştie clienţii despre sistemul de plată complex

De la 1 ianuarie, se schimbă regulile shopping-ului online. Pentru a fi feriţi de fraudele virtuale, clienţii trebuie să confirme când fac o plată printr-un proces mai complex. Fiecare trebuie să comunice operatorului bancar cum vrea să facă autentificarea, iar combinaţiile pot fi multiple: parole, PIN, card, amprentă, SMS ori aplicaţie. Dacă o tranzacţie nu va funcţiona, este posibil ca site-ul de pe e efectuată plata să nu fie adaptat protocolul de securitate.

Daniela este o împătimită a shopping-ului online. În afară de mâncare, cumpără totul virtual. Ea povesteşte că a fost informată de bancă despre schimbări şi a ales să fie notificată prin aplicaţia de banking.

„Iniţial, m-am enervat. Mi-am zis că este o bătaie de cap pentru că trebuie să te conectezi în altă aplicaţie să poţi confirma, apoi trebuie să te întorci pe site-ul pe care voiai să faci cumpărăturile să pot să confirm şi acolo că ai confirmat în aplicaţie. Este o metodă mult mai sigură în care să faci cumpărăturile online. Să-şi actualizeze site-ul cu banca şi ce mai trebuie făcut. Mi s-ar părea neserioşi şi nu m-aş simţi eu în siguranţă. Dacă după 6 luni nu ar face treaba asta mi s-ar părea neserios”, spune Daniela.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici