Noi tarife de distribuţie pentru furnizorii de energie electrică. Modificările făcute de ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a revizuit în scădere tarifele de distribuţie aplicate de către toţi distribuitorii şi furnizorii energie electrică, potrivit ordinelor publicate joi în Monitorul Oficial.

365 afișări
Imaginea articolului Noi tarife de distribuţie pentru furnizorii de energie electrică. Modificările făcute de ANRE

ANRE a modificat tarifele de distribuţie pentru furnizorii de energie electrică

Totodată, a fost modificat şi tariful mediu pentru serviciul de transport perceput de Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional (SEN).

Modificările vin ca urmare a aprobării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2020, prin care se diminuează contribuţia datorată ANRE de la 2% la 0,2% pe cifra de afaceri. Majorarea taxei fusese inclusă anterior de către reglementator în costul tarifului de distribuţie, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie.

Noile tarife pentru serviciul de distribuţie al energiei electrice sunt aplicabile efectiv, începând de joi, 16 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici