Nokia a apelat la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone

Nokia a cerut ajutor poliţiei ruse pentru recuperarea prototipului unui telefon mobil inteligent care ar fi intrat în posesia unui blogger, acesta postând poze şi recenzii legate de aparat înainte de prezentarea oficială, transmite Wall Street Journal.

19 afișări
Imaginea articolului Nokia a apelat la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone

Nokia a apelat la poliţia rusă pentru recuperarea prototipului unui smartphone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bloggerul rus Eldar Murtazin susţine că a fost contactat miercuri de departamentul de infracţiuni economice din cadrul ministerului de Interne din Rusia şi se va întâlni cu autorităţile vineri. Poliţia din Moscova a anunţat că nu poate comenta acest caz.

Situaţia Nokia este similară cazului Apple care, potrivit presei, ar pregăti un nou smartphone, însă prototipul a ajuns în posesia celor de la Gizmodo, un site de specialitate, care a publicat în aprilie o serie amplă de imagini şi informaţii despre gadget. Aparent, un prototip al aparatului a fost uitat într-un bar.

Prototipul pe care Nokia vrea să-l recupereze este modelul N8, cu ecran tactil. Aparatul va fi lansat pe piaţă în al treilea trimestru. Bloggerul şi-a publicat recenziile pe 26 aprilie, cu o zi înainte ca grupul finlandez să prezinte telefonul.

Într-un interviu, Murtazin a declarat că gadgetul nu se află în posesia sa. Telefonul şi pozele i-ar fi fost aduse de o "sursă", pe care nu a vrut să o identifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici