Nokia a început producţia la Jucu

Compania Nokia a început, luni, producţia de telefoane mobile la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, urmând a fi ansamblat aici modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

2 afișări
Imaginea articolului Nokia a început producţia la Jucu

Nokia a început producţia la Jucu

În cadrul ceremoniei, vicepreşedintele Nokia Juha Putkiranta l-a sunat pe ambasadorul Finlandei în România, Tapio Saarela, de pe unul dintre telefoanele produse la Jucu.

Putkiranta a declarat că judeţul Cluj a fost ales pentru fabrica Nokia întrucât forţa de muncă este calificată şi zona este aproape de pieţele de desfacere vizate de Nokia, respectiv Europa de Est, Africa şi Orientul Mijlociu.

"Am ales Jucu pentru apropierea de pieţele de desfacere, apoi pentru că în judeţul Cluj există o tradiţie industrială care ne-a ajutat să ne alegem angajaţii. În anii următori, această zonă se va transforma radical şi va deveni o zonă tehnologică. Nokia e mândră că este motorul dezvoltării zonei", a spus Putkiranta.

Acesta a adăugat că este foarte important faptul că în urmă cu şapte luni a început construcţia fabricii, iar acum se produc primele telefoane.

Directorul Nokia România John Guerry a declarat, la rândul său, că la Nokia lucrează, în prezent, 350 de angajaţi atât la linia de producţie, cât şi la nivel managerial.

După ceremonia de inaugurare a primei linii de producţie, a avut loc un tur al fabricii.

La eveniment, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul Călin Platon şi consilieri judeţeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Marius Nicoară a spus că venirea Nokia e importantă atât pentru Cluj, cât şi pentru întreaga Românie.

"În acest parc industrial 20.000 de clujeni (când parcul va funcţiona la capacitate maximă) vor putea să lucreze în condiţii europene. Vom mai aduce şi alţi investitori importanţi şi suntem mândri că am ajuns acum în situaţia de a ne alege noi partenerii", a spus Nicoară.

Oficialii Nokia estimează că inaugurarea oficilă a fabricii va avea loc în trimestul al treilea al acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici