Nokia a vândut un număr record de Lumia în trimestrul trei, iar pierderile au scăzut peste aşteptări

Nokia a vândut în trimestrul al treilea un număr record de smartphone-uri Lumia, iar pierderile au scăzut peste aşteptările analiştilor, la 91 milioane de euro, de la 959 milioane de euro în urmă cu un an, relatează MarketWatch.

1022 afișări
Imaginea articolului Nokia a vândut un număr record de Lumia în trimestrul trei, iar pierderile au scăzut peste aşteptări

Nokia a vândut un număr record de Lumia în trimestrul trei, iar pierderile au scăzut peste aşteptări

Analiştii intervievaţi de Dow Jones anticipau pierderi de 217 milioane de euro.

Grupul finlandez a anunţat luna trecută că vinde divizia de telefoane mobile către Microsoft, pentru 7,2 miliarde de dolari. După finalizarea tranzacţiei, Nokia se va concentra pe divizia producătoare de echipamente pentru telefonie mobilă.

Nokia a livrat în trimestrul al treilea 8,8 milioane de smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Windows, în creştere de la 7,4 milioane de aparate în trimestrul al doilea şi 2,9 milioane în urmă cu un an. Vânzările au fost alimentate de o serie de modele noi, între care Lumia 1020, care este prevăzut cu una dintre cele mai avansate camere foto existente la nivelul industriei de profil.

Vânzările nete ale grupului au scăzut cu 22% de la 7,24 miliarde de euro în intervalul similar al anului trecut, la 5,662 miliarde de euro, cel mai redus nivel trimestrial după 1999. Analiştii anticipau vânzări de 5,85 de miliarde de euro.

Veniturile diviziei de telefoane au scăzut cu 19%, la 2,9 miliarde de euro, iar pierderile operaţionale s-au redus la 47 de milioane de euro.

Vânzările divizie de echipamente de reţele mobile au coborât cu 26%, la 2,59 miliarde de euro, fiind sub estimările analiştilor. Divizia a obţinut un profit operaţional de 218 milioane de euro, reprezentând 8,4% din vânzări.

Acţiunile Nokia sunt în creştere cu 4,3% la bursa din Helsinki, în urma publicării rezultatelor financiare. Acţiunile Nokia au urcat cu 71% în acest an, avansul fiind susţinut de anunţul tranzacţiei cu Microsoft, de la începutul lunii septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici