Nokia lansează luni prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la Jucu

Prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la fabrica Nokia, din comuna clujeană Jucu, va fi lansată luni, 11 februarie, la ora 11.00, momentul lansării liniei precedând deschiderea oficială a fabricii, care, potrivit directorului Nokia România, John Guerry, va avea loc în cursul acestui an.

2 afișări
Imaginea articolului Nokia lansează luni prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la Jucu

Nokia lansează luni prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la Jucu

Potrivit unui comunicat de presă, dat publicităţii joi, la acest eveniment va participa, din partea Nokia Juha Putkiranta, Senior Vice President, Demand Supply Chain and Care.

La manifestare, vor fi prezente, de asemenea, oficialităţi locale, judeţene şi centrale.

Nokia a anunţat, în martie 2007, că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Unitatea este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, finanţat prin fonduri PHARE.

În urmă cu două zile, managerul general Nokia România, John Guerry, a solicitat o întrevedere ministrului Muncii, Paul Păcuraru, în cadrul căreia i-a cerut îmbunătăţirea legislaţiei muncii, făcând referire la prevederi din Codul Muncii, dar şi din legislaţia secundară, care creează dificultăţi angajatorilor.

Ministrul Paul Păcuraru a susţinut că la deschiderea oficială, programată pentru luni, compania va avea 200 de angajaţi pe linia de producţie, iar primul telefon produs în România va fi lansat tot în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, până la sfârşitul anului 2008, Nokia România va avea 1.200 de angajaţi pe linia de producţie şi 100 de funcţii manageriale.

Compania Nokia va produce la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, telefoane mobile personalizate pentru locuitorii zonei EMEA - Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici