Nokia nu vine cu nimic nou la cel mai mare târg de telefonie mobilă

Nokia nu va prezenta niciun telefon nou la târgul Mobile World Congress pentru prima dată în cel puţin 10 ani, şi nici nu va avea un stand pentru public la cel mai mare eveniment anual al industriei de profil, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată planurilor organizatorice.

31 afișări
Imaginea articolului Nokia nu vine cu nimic nou la cel mai mare târg de telefonie mobilă

Nokia nu vine cu nimic nou la cel mai mare târg de telefonie mobilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mobile World Congress va avea loc săptămâna viitoare la Barcelona, iar decizia "strategică" a grupului finlandez ar putea dezamăgi aşteptările clienţilor, entuziaştilor, analiştilor şi chiar competitorilor care aşteaptă indicii privind următorul produs care va fi aruncat de gigantul Nokia în lupta cu Samsung, Apple, Sony Ericsson, LG, HTC, sau, mai nou, Google.

Rivalii Nokia vor avea astfel şansa să domine evenimentul şi să eclipseze prezenţa modestă a grupului finlandez cu noile modele pe care le vor prezenta, cel mai probabil la preţuri reduse.

Pe de altă parte, potrivit unor bloguri cu profil IT, Nokia ar putea prezenta la Mobile World Congress o nouă gamă de telefoane mobile, denumită generic "C Series".

"Ar fi o problemă să nu lanseze niciun produs acum, deoarece aşteptăm cu toţii să vedem ce aşi are Nokia în mânecă pregătiţi pentru această vară. Anul trecut, participarea lor la eveniment a fost uriaşă. Standul Nokia era ca o navă spaţială", comentează analistul Tero Kuittinen pentru Bloomberg.

Nokia se va concentra pe afacerile din domeniul serviciilor, subliniind eforturile directorului general executiv, Olli-Pekka Kallasvuo, de a trece de la un producător de telefoane mobile "pursânge" la o companie care oferă şi aplicaţii sau media contracost pe produsele comercializate, a afirmat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Nokia Doug Dawson a refuzat să comenteze informaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici