Nokia surprinde piaţa cu un Lumia ieftin. Cât va costa smartphone-ul

Nokia a lansat miercuri Lumia 620, un smartphone ieftin din gama Lumia, modelul entry-level, al treilea telefon al grupului bazat pe ultima versiune Windows Phone luând prin surprindere analiştii.

1040 afișări
Imaginea articolului Nokia surprinde piaţa cu un Lumia ieftin. Cât va costa smartphone-ul

Nokia surprinde piaţa cu un Lumia ieftin. Cât va costa smartphone-ul

La 249 de dolari (circa 190 euro), fără taxe şi subvenţii din partea operatorilor, smartphone-ul este un model mai atractiv ca preţ în seria Lumia, potrivit MarketWatch. Telefonul, lansat la salonul Le Web 2012 din Paris, va intra în ianuarie pe piaţa asiatică, iar la scurt timp va fi lansat în Europa şi Orientul Mijlociu.

Telefonul vizează clienţi mai tineri, potrivit Nokia, şi va dispune de şapte carcase de diferite culori.

Ecranul de 3,8 inci (9,6 centimetri), cu rezoluţie WVGA 800 x 480, este mai compact decât în cazul celorlalte două telefoane Lumia, 920 şi 820, criticate pentru că ar fi prea grele şi prea groase.

Ca urmare a preţului scăzut, Lumia 620 nu dispune de toate caracteristicile modelelor mai scumpe 820 şi 920, precum lentile Carl Zeiss pentru camera foto/video sau încărcare wireless. Modelul 620 are o cameră de 5 megapixeli, un procesor mai lent şi mai puţină memorie internă.

Lumia 620 dispune de un procesor Snapdragon S4 Plus de 1 GHz, 500 MB memorie RAM, 8 GB memorie internă de stocare (poate fi extinsă până la 64 GB prin card) şi o baterie de 1.300mAh, potrivit site-ului Engadget.

Separat, Nokia a anunţat, miercuri, lansarea unui nou smartphone, Lumia 920T, în parteneriat cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici