Nokia vrea să vândă divizia de aplicaţii de securitate

Compania finlandeză producătoare de telefoane mobile Nokia a anunţat, luni, că poartă negocieri pentru vânzarea diviziei de aplicaţii software de securitate şi va renunţa la dezvoltarea de programe pentru companii.

24 afișări
Imaginea articolului Nokia vrea să vândă divizia de aplicaţii de securitate

Nokia vrea să vândă divizia de aplicaţii de securitate

Vânzarea diviziei, care produce printre altele firewalls, ar putea fi încheiată în câteva săptămâni şi va afecta un număr de 700 de locuri de muncă, dintre care 500 aparţin diviziei de aplicaţii de securitate.

"Credem că având un portofoliu mai mic de afaceri vom avea un impact mai mare pe piaţă", a declarat Niklas Savander, şeful departamentului Nokia pentru servicii şi dezvoltare software.

Nokia îşi va concentra activitatea pe producţia pe telefoane mobile, încheiind parteneriate cu companii precum Microsoft, IBM şi Cisco.

După încheierea tranzacţiei, noul departament de servicii şi dezvoltare software al Nokia se va concentra pe servicii destinate consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici