Nota de plată de la restaurant, plătită cu telefonul, în UE

Operatorii de telefonie şi băncile din Uniunea Europeană (UE) vor coopera pentru a permite consumatorilor să achite alimentele, notele de plată de la restaurant şi alte facturi prin intermediul telefoanelor mobile.

52 afișări
Imaginea articolului Nota de plată de la restaurant, plătită cu telefonul, în UE

Nota de plată de la restaurant, plătită cu telefonul, în UE

Măsura face parte dintr-un plan mai amplu al UE menit să intensifice concurenţa şi să extindă modalităţile prin care consumatorii pot plăti bunurile şi serviciile.

De asemenea, operatorii de telefonie, care se confruntă cu presiuni în sensul scăderii unor tarife ca urmare a reglementărilor europene, caută o nouă sursă de venituri.

Asociaţia GSM, care reprezintă industria de telefonie mobilă, având membri precum Vodafone, s-a aliat cu Consiliul European pentru Plăţi, o organizaţie care reprezintă 8.000 de bănci din Europa.

Un număr de şapte operatori de telefonie testează plăţile efectuate prin intermediul mobilelor şi alţi şapte intenţionează să le încerce în curând.

"Intensificarea concurenţei pe piaţa serviciilor de plată a fost scopul meu şi acorduri precum acestea arată posibilităţile noilor tehnologii şi modalităţile inovativele în această privinţă", a declarat comisarul european pentru Piaţa Internă, Charlie McCreevy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici