Nou dispozitiv pentru realitate virtuală: Cum arată Oculus Crescent Bay - FOTO

Compania Oculus, cumpărată de Facebook în luna martie pentru 2 miliarde de dolari, a prezentat un prototip îmbunătăţit al dispozitivului său pentru realitate virtuală care va fi lansat pe piaţă cel mai probabil anul viitor.

800 afișări
Imaginea articolului Nou dispozitiv pentru realitate virtuală: Cum arată Oculus Crescent Bay - FOTO

Nou dispozitiv pentru realitate virtuală: Cum arată Oculus Crescent Bay

Noul prototip "Crescent Bay" are un ecran mai performant faţă de versiunea anterioară, senzori de mişcare şi sunet integrat în dispozitiv, informează Financial Times.

CEO-ul Oculus, Brendan Iribe a declarat că noul prototip se apropie de varianta finală a produsului. Deşi nu a anunţat o dată exactă la care dispozitivul pentru realitate virtuală va putea fi comercializat către retaileri, se estimează că produsul va fi scos pe piaţă în 2015.

La începutul lunii septembrie, Samsung a lansat dispozitivul Gear VR, dezvoltat în parteneriat cu Oculus, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a experimenta jocuri în realitatea virtuală.

Oculus speră, însă, să extindă tehnologia pentru realitate virtuală şi în alte zone, de la televiziune şi videoclipuri, la noi forme de conectare pe reţelele sociale.

"Misiunea noastră este să transformăm nu doar jocurile video, ci şi modul în care interacţionăm", a declarat Iribe, în cadrul conferinţei la care au participat peste 800 de dezvoltatori din domeniul tehnologiei şi la care a fost prezentat noul prototip.

În urma achiziţiei de către Facebook în luna martie, Oculus a căpătat acces la resurse financiare importante.

În acest sens, fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a explicat că cel mai important lucru în urma preluării de către Facebook a fost "capacitatea de a atrage un număr mare de oameni talentaţi, la care doar puteam visa înainte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici