Noua revelaţie a lui Daea în agricultură: sparanghelul. Planta va fi vândută în şapte supermarketuri din România

Ministrul Agriculturii Petre Daea a participat, joi, la inaugurarea primei recolte de sparanghel din România, în judeţul Giurgiu, în urma unei invstiţii în valoare de 2 milioane de euro.

2813 afișări
Imaginea articolului Noua revelaţie a lui Daea în agricultură: sparanghelul. Planta va fi vândută în şapte supermarketuri din România

Noua revelaţie a lui Daea în agricultură: sparanghelul

"Este o cultură inedită pentru ţară. Ma bucur ca s-a luat această decizie de a se cultiva o plantă perenă, care are o valoarea pe piaţă şi care se valorifică foarte bine pe terenul din comuna Băneasa. Este un moment de satisfacţie", a spus ministrul.

Cultura de sparanghel se întinde pe o suprafaţă de 170 de hectare, dintre care peste 35 de hectare cu sparanghel alb, iar restul verde.

Sparanghelul va fi vandut în şapte supermarketuri din România, printre care Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, dar şi în restaurante franţuzeşti, precum şi pe pieţele din Germania.

Proprietarul care a investit 2 milioane de euro în cultură este germanul Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparangherului de 70 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici