Nouă state europene vor să construiască o reţea energetică ecologică

Germania, Franţa şi alte şapte state europene nordice intenţionează să construiască o reţea electrică ecologică, de înaltă tehnologie, al cărei cost ar putea fi de până la 30 de miliarde de euro, potrivit publicaţiei Sueddeutsche Zeitung din Munchen, citată de Deutsche Welle.

45 afișări
Imaginea articolului Nouă state europene vor să construiască o reţea energetică ecologică

Germania, Franţa şi alte şapte state europene vor să construiască o reţea energetică ecologică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celelalte şapte state participante sunt Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Olanda şi Norvegia.

Surse guvernamentale germane, citate de publicaţie, au declarat că reţeaua va avea mai multe mii de kilometri şi o mare parte va fi pe sub Marea Nordului.

Reţeaua va folosi energie obţinută din surse regenerabile, urmând să conecteze turbine eoliene marine din apropierea coastelor germane şi britanice, centrale hidroelectrice din Norvegia şi baraje energetice marine de pe coastele belgiene şi daneze.

În plus, la această reţea ar putea fi conectate şi parcuri eoliene şi solare terestre.

Potrivit publicaţiei, discuţiile iniţiale pe această temă au avut loc în Irlanda, în luna decembrie.

Reprezentanţii statelor participante urmează să se reunească în februarie, iar un acord privind programul proiectului, care ar putea fi realizat în termen de zece ani, ar putea fi încheiat în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici