Noua TAXĂ AUTO: Anunţul ministrului de Finanţe pentru românii care vor să îşi cumpere o maşină second-hand

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a dezminţit, miercuri seara, că noua taxă de poluare va pune o presiune fiscală celor care vor să îşi cumpere o maşină second-hand cu o normă de poluare mai mare.

26547 afișări
Imaginea articolului Noua TAXĂ AUTO: Anunţul ministrului de Finanţe pentru românii care vor să îşi cumpere o maşină second-hand

Noua taxă auto: Anunţul ministrului de Finanţe privind românii care vor să îşi cumpere o maşină second-hand

„E o prezentare a unei propuneri de la Ministerul de Finanţe care să vină undeva în întâmpinarea Ministerului Mediului pe această zonă şi astfel încât românii să nu aibă o presiune fiscală pe această zonă, pe partea de maşini, poluare şi aşa mai departe. Eu zic că o să iasă o propunere frumoasă”, a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Oficialul MFP a adăugat că îi va prezenta propunerea de modificare a noii taxe auto ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru „a propune cea mai bună variantă, astfel încât românii să nu fie afectaţi”. „Sunt câteva variante foarte bune”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a menţionat că în alegerea variantei se ţine cont de ceea ce obligă modelul european. „La o adică, noi, până una alta, suntem membri ai familiei europene. Dacă legea a permis şi oamenii au adus aceste maşini în România, noi nu ne putem pune peste ei. (...) Până la final de an, eu zic că acest lucru se reglează”, a adăugat Teodorovici.

La începutul lunii septembrie, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, că o nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie - 31 martie 2019, urmând să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

„Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a precizat atunci ministrul Mediului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici