Noul Consiliu de Administraţie al CFR: CEO-ul Oracle România, un fost şef Bancpost şi RBS şi un fost director CFR Marfă

AGA CFR a numit un nou CA, din care fac parte Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi şi Enache Jiru, administratori şi în fostul CA.

1345 afișări
Imaginea articolului Noul Consiliu de Administraţie al CFR: CEO-ul Oracle România, un fost şef Bancpost şi RBS şi un fost director CFR Marfă

CEO-ul Oracle România, un fost şef Bancpost şi RBS şi un fost director CFR Marfă, în noul CA al CFR (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a respins, în unanimitate, în cadrul şedinţei de astăzi 15 aprilie 2013 Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administraţie (CA) al companiei. Conform prevederilor OUG 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administraţie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transporturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David şi Baias S.C.A. şi George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent încetând de drept", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Sorin Mîndruţescu, CEO Oracle România, a fost ales de trei ori preşedinte al American Chamber of Commerce în Romania (AmCham), iar Peter Weiss a condus Bancpost şi RBS România.

Enache Jiru este secretar de stat la Finanţe, iar Florian Kubinschi este vicepreşedinte executiv al Nextebank.

George Micu a fost numit recent şi în Consiliul de Administraţie al CFR Călători.

"Ca urmare a demisiei domnului Dimitris Sophocleous, competenţa de numire a directorului general revine noului CA", se mai spune în comunicat.

Fosta conducere a CFR SA a transmis anterior un comunicat agenţiei MEDIAFAX în care anunţa că Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de CA, ceea ce duce la încetarea mandatului administratorilor, şi a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

"Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere şi regret, de respingerea Planului de administrare de către acţionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (...) Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene", se spune în comunicatul transmis de fosta conducere a CFR SA.

Din fostul CA mai făceau parte, în afară de Sophocleous şi cei doi care au rămas, Lucian Isar (preşedinte) şi Dănuţ-Leonard Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici