Noul ministru al Economiei va susţine exploatarea resurselor minerale

Noul ministru al Economiei, Lucian Bode, a declarat vineri, la instalarea în funcţie, că printre priorităţile sale se numără simplificarea legislaţiei, privatizarea unor companii, absorbţia fondurilor europene şi dezvoltarea de noi capacităţi industriale prin exploatarea de resurse minerale.

483 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Economiei va susţine exploatarea resurselor minerale

Lucian Bode (Imagine:Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Voi acorda o mare importanţă mediului de afaceri. Soluţiile viabile vor fi rezultatul dialogului cu patronatele, sindicatele, mediul academic şi specialiştii în domeniu. Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe vreau să derulez un plan de expunere conjugată a investiţiilor româneşti. Vreau să simplific legislaţia, dezvoltarea de noi capacităţi industriale inclusiv prin exploatarea de noi resurse pe teritoriul României", a afirmat Bode.

Bode a adăugat că va acorda o mare atenţie transparenţei şi comunicării, precum şi privatizării unor companii de stat şi numirii de manageri profesionişti la companiile de stat.

"Conştientizez importanţa acestui minister în dezvoltarea economică a României, a creşterii venitului şi standardului de viaţă al românilor", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici