Noul model hibrid Honda - Insight, va fi lansat în România

Honda Trading România, reprezentanţa locală a constructorului japonez Honda, va lansa noul model hibrid al mărcii, denumit Insight, la sfârşitul primăverii anului viitor, preţul de vânzare urmând să fie mai mic decât al celeilalte maşini hibride a Honda, Civic, care costă 22.600 euro cu TVA inclus.

232 afișări
Imaginea articolului Noul model hibrid Honda - Insight, va fi lansat în România

Noul model hibrid Honda - Insight, va fi lansat în România

"Noul model Honda Insight va fi lansat în România la sfârşitul primăverii anului viitor sau la începutul verii. Preţurile vor fi comunicate în apropierea momentului lansării", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, responsabilul de relaţii cu presa al Honda Trading România, Alina Teodorescu.

Ea a precizat totuşi că maşina va fi poziţionată ca una accesibilă pentru cât mai mulţi cumpărători, preţul urmând să fie sub cel al celuilalt model hibrid al Honda disponibil în România, denumit Civic. Acesta costă 22.600 de euro cu TVA inclus.

Propulsia hibridă la autovehicule presupune adăugarea la sistemul de propulsie a unui motor electric, care are rolul de a ajuta motorul pe benzină la accelerări, pentru a reduce consumul de carburant şi, implicit, emisiile de dioxid de carbon. Tehnologia hibridă presupune de asemenea recuperarea şi stocarea în baterii a energiei degajate la frânare, pentru a o folosi în caz de nevoie. Modelele hibride au un sistem start/stop, care opreşte motorul în cazul staţionării la semafor cu piciorul pe frână şi îl porneşte la eliberarea pedalei.

Primele fotografii oficiale cu varianta de serie a modelului Insight au fost date publicităţii miercuri de către Honda. Maşina va fi prezentată în premieră mondială la salonul auto de la Detroit, de la începutul anului viitor.

Automobilul concept care prefigura modelul Insight a fost dezvăluit în luna octombrie din acest an, la salonul auto de la Paris.

Honda vrea să comercializeze anual 200.000 de exemplare Insight. Maşina utilizează o nouă tehnologie care se axează pe reducerea consumului de combustibil, denumită "Ecological Drive Assist System". Acesta furnizează conducătorului auto informaţii în timp real despre performanţele obţinute, pentru a-l ajuta să reducă consumul de combustibil şi emisiile de dioxid de carbon.

Vânzările Honda în România au crescut cu 46,2% în primele zece luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 1.559 unităţi la 2.280 maşini. În octombrie, vânzările mărcii pe plan local au scăzut de la 209 unităţi la 207 maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici