Noul sistem de management al traficului aerian din România va costa aproximativ 26 milioane euro

Contractul încheiat de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) cu spaniolii de la Indra, care vizează livrarea unui nou sistem de management al traficului pentru spaţiul aerian al României, are o valoare de aproximativ 26 milioane euro.

432 afișări
Imaginea articolului Noul sistem de management al traficului aerian din România va costa aproximativ 26 milioane euro

Nou sistem de management al traficului aerian va costa aproximativ 26 milioane euro (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Faza I a proiectului va dura până în februarie 2015, iar faza a doua se va încheia în luna noiembrie a aceluiaşi an, au comunicat reprezentanţii ROMATSA, la solicitarea MEDIAFAX.

Contractul va fi finanţat din surse proprii, iar metoda de selecţie a fost o licitaţie publică deschisă, internaţională, potrivit sursei citate.

Acordul a fost semnat luni de directorul general ROMATSA, Aleodor Frâncu, şi Rafael Gallego, vicepreşedinte executiv Indra.

Sistemul va fi implementat la Centrul Regional de Control al Traficului Aerian din Bucureşti, la alte patru unităţi de control de apropiere, precum şi la 15 turnuri de control de aerodrom.

Aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înfiinţată în anul 1991 şi activează în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survolează spaţiul aerian al României.

Compania Indra asigură servicii de consultanţă şi tehnologie în diverse domenii, printre care transporturi, energie, industrie, administraţie publică sau sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici