Nova Trade ar putea lansa o ofertă publică de cumpărare a Lido SA

Firma Nova Trade, deţinută de familia Adamescu, intenţionează să deruleze o ofertă publică de cumpărare a 93,38% din acţiunile firmei Lido SA Bucureşti, care deţine participaţii minoritare la mai multe hoteluri din Bucureşti, pentru 19,65 milioane de lei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

60 afișări
Imaginea articolului Nova Trade ar putea lansa o ofertă publică de cumpărare a Lido SA

Nova Trade ar putea lansa o ofertă publică de cumpărare a Lido SA (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul operaţiunii, firma intenţionează să achiziţioneze 11,56 milioane de titluri, la preţul de 1,7 lei pe unitate, inferior cotaţiei medii din ultima perioadă de pe piaţa Rasdaq, de circa 2 lei.

Un pachet reprezentând 54,26% din acţiunile Lido SA este împărţit de acţionari rezultaţi în urma derulării programului de privatizare în masă, restul titlurilor fiind în posesia Ministerului Comeţului şi Turismului - 42,86% şi SIF Transilvania - 2,86%.

Lido SA deţine 11,893% din Compania Hotelieră Intercontinental România SA, proprietarul hotelurilor InterContinental şi Lido. Societatea mai deţine şi 10,6% din Casa Capşa SRL, proprietarul hotelului Capşa din Bucureşti, 8,25% din Union International Center şi 2% din Majestic Tourism, proprietarul hotelului Ramada Majestic din Bucureşti.

Familia Adamescu a cumpărat în urmă cu doi ani, pentru 10 milioane de euro, hotelul de cinci stele Rex din staţiunea Mamaia. Hotelul a fost preluat de la familia Păunescu, care controlează indirect hotelurile InterContinental şi Lido.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici