Novo Nordisk, compania ce produce medicamente pentru slăbit şi inimă, a devenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit pentru scurt timp gigantul francez al produselor de lux LVMH

Compania daneză Novo Nordisk a depăşit vineri pentru scurt timp gigantul francez al produselor de lux LVMH devenind cea mai valoroasă companie din Europa, investitorii mizând pe potenţialul medicamentelor sale pentru pierderea în greutate.

2128 afișări
Imaginea articolului Novo Nordisk, compania ce produce medicamente pentru slăbit şi inimă, a devenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit pentru scurt timp gigantul francez al produselor de lux LVMH

Novo Nordisk, compania ce produce medicamente pentru slăbit şi inimă, a devenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit pentru scurt timp gigantul francez al produselor de lux LVMH

Capitalizarea bursieră a Novo Nordisk a fost de 421 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv citate de Reuters, faţă de 420,97 miliarde de dolari pentru LVMH.

LVMH a recâştigat la scurt timp primul loc pe care l-a deţinut anterior timp de doi ani şi jumătate, arată datele Refinitiv, dar producătorul de medicamente rămâne pe urmele sale.

Novo Nordisk produce medicamentele Ozempic şi Wegovy, care au generat un hype masiv în ultimul an din cauza potenţialelor lor utilizări pentru pierderea în greutate.

În august, compania a publicat rezultatele studiilor clinice care indicau că Wegovy a redus cu 20% riscul de probleme cardiace grave şi de decese legat de inimă. Preţul acţiunilor sale s-a triplat în ultimii trei ani şi a crescut cu 66% în ultimele 12 luni.

Joi, Danemarca şi-a revizuit prognoza de creştere anuală a PIB-ului de la 0,6% la 1,2%, citând drept factor cheie un impuls din partea industriei farmaceutice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici