Nuclearelectrica a aceptat toate cele şase oferte depuse pentru reactoarele 3 şi 4

Nuclearelectrica a acceptat, luni, toate cele şase oferte depuse de investitorii interesaţi să participe la construcţia reactoarelor 3 şi 4, respectiv Enel - Italia, Electrabel - Belgia, Iberdrola - Spania, CEZ - Cehia, Arcelor Mittal România şi RWE - Germania.

2 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica a aceptat toate cele şase oferte depuse pentru reactoarele 3 şi 4

Nuclearelectrica a aceptat toate cele şase oferte depuse pentru reactoarele 3 şi 4

"Negocierea condiţiilor de asociere în viitoarea societate comercială care va finaliza cele două unităţi va începe conform graficului stabilit prin Hotărâre de Guvern, respectiv în ultima decadă a lunii noiembrie", se arată într-un comunicat al producătorului de electricitate.

Compania de proiect va fi înregistrată până la 31 martie 2008 şi va funcţiona ca producător independent de energie. Nuclearelectrica, operatorul celor două reactoare, va contribui la capitalul viitoarei firme cu activele existente, evaluate la 250 de milioane de euro.

Centrala de la Cernavodă, proiectată pentru cinci grupuri, funcţionează în prezent cu două reactoare, care furnizează 17%-18% din consumul anual de electricitate la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici