Nuclearelectrica a primit cereri de reducere a livrărilor de energie

Nuclearelectrica a primit solicitări de reducere a livrărilor de la mai multe companii cărora la vinde electricitate, printre care şi Electrica, ca urmare a scăderii consumului, iar operatorul centralei de la Cernavodă va cere ANRE aprobarea de a vinde mai multă energie pe piaţa liberă.

29 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica a primit cereri de reducere a livrărilor de energie

Nuclearelectrica a primit cereri de reducere a livrărilor de energie (Imagine: Mediafax Foto)

"Mai multe companii, printre care şi Electrica, ne-au solicitat să le reducem cantităţile, din cauză că le-au scăzut vânzările, din cauza diminuării consumului. Unii au revenit asupra solicitărilor", a declarat, joi, directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, la un seminar pe teme energetice.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) stabileşte anual, pentru fiecare producător de electricitate, câtă energie poate să vândă pe piaţa liberă, şi câtă în regim reglementat, la preţuri stabilite de Autoritate.

Potrivit lui Budulan, Nuclearelectrica vinde circa 70% din energia pe care o produce în regim reglementat, la preţul de 112 lei/MWh, şi doar 30% pe piaţa liberă, unde preţurile se apropie de 160 lei/Mwh.

El a adăugat că, la nivel naţional, consumul de electricitate a scăzut cu 10%, iar pe parcursul acestui an ar putea să scadă mai mult.

"Problema este că nu mai are cine să cumpere energie", a spus el.

Nuclearelectrica, deţinută de Ministerul Economiei, este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România, cea de la Cernavodă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici