Numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut cu 50% anul trecut

Numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut cu aproape 50% anul trecut, de la 272 la 401, potrivit datelor autorităţii fiscale din această ţară. Cele mai multe firme româneşti sunt înregistrate în Ruse, respectiv 169, alte 121 în Sofia, iar 21 în Varna.

374 afișări
Imaginea articolului Numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut cu 50% anul trecut

Numărul firmelor româneşti înregistrate în Bulgaria a crescut cu 50% anul trecut (Imagine: Mediafax Foto)

În cazul firmelor provenite din Grecia, a avut loc o creştere de 72%, la 3.781 de firme, relatează Novinite.

Potrivit autorităţii fiscale, creşterea numărului de firme provenite din România şi Grecia este determinată în primul rând de taxele mai mici şi stabilitatea economică.

Bulgaria are în prezent cea mai redusă fiscalitate din Uniunea Europeană, cu o cotă unică de impozitare de 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici