Numărul şomerilor din zona euro a urcat la 17,36 milioane de persoane, iar în UE a stagnat

Rata şomajului din zona euro a urcat în luna martie la 10,9%, de la 10,8% în februarie, indicând deteriorarea tot mai severă a perspectivelor economice ale regiunii, iar indicatorul a stagnat la nivelul UE la 10,2%.

110 afișări
Imaginea articolului Numărul şomerilor din zona euro a urcat la 17,36 milioane de persoane, iar în UE a stagnat

Numărul şomerilor din zona euro a urcat la 17,36 milioane de persoane, iar în UE a stagnat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În aceeaşi perioadă a anului trecut, şomajul era la cota 9,9% în zona euro, respectiv 9,4% în UE.

Eurostat estimează, potrivit datelor comunicate miercuri, că numărul şomerilor din UE a crescut la 24,77 milioane la finele lunii martie, cu 2,12 milioane mai mulţi decât la finele primului trimestru al anuluit recut.

În zona euro, numărul şomerilor a urcat în aceeaşi perioadă cu 1,73 milioane de oameni, la 17,36 milioane de persoane.

Cele mai ridicate rate ale şomajului au fost înregistrate în Spania (24,1%), Grecia (21,7%) şi Portugalia (15,3%), la polul opus regăsindu-se Austria (4%), Olanda (5%), Luxemburg (5,2%) şi Germania (5,6%).

România are, potrivit Eurostat, un şomaj de 7,5%, una dintre cele mai reduse rate din UE.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat, miercuri, că rata şomajului a crescut, în luna martie, cu 0,4 puncte procentuale faţă de februarie, ajungând la 7,5%, iar numărul şomerilor a crescut cu aproximativ 29.000 faţă de februarie, ajungând la 735.000, faţă de 696.000 în perioada corespunzătoare a anului trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici