Numărul turiştilor germani aduşi de ITS anul trecut în România a scăzut cu 20%, la 2.000 de persoane

ITS, unul dintre cei mai mari turoperatori germani, a adus anul trecut în România circa 2.000 de turişti, în scădere cu 20% faţă de 2009, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Iulian Andrei, directorul Blue Line International, reprezentantul ITS în România.

7 afișări

"În anul 2009 am avut 2.500 de turişti germani veniţi prin ITS în România, pentru ca anul trecut numărul acestora să scadă la 2.000. Pentru acest an, estimăm o redresare a pieţei, astfel încât să ajungem din nou la 2.500 de turişti", a spus Iulian Andrei, prezent la târgul de turism de la Berlin.

Reprezentanţii ITS din România şi Germania s-au întâlnit miercuri, la Târgul Internaţional de la Berlin, cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

În urma discuţiei, Udrea a declarat că turoperatorul german este nemulţumit de calitatea serviciilor şi de preţurile de pe litoralul românesc.

Cu toate acestea, statul român a decis să continue să investească în finanţarea curselor charter care leagă Germania de Constanţa.

Jörg Urbschat, director de produs pentru Europa de Est în cadrul Rewe Touristik/ITS, a declarat la rândul său că, dincolo de campaniile de promovare pe care le face statul pentru a atrage turişti străini, este nevoie şi de aportul hotelierilor.

"Dacă hotelierii români nu vor face ceva, turiştii germani vor alege alte destinaţii, cum ar fi Grecia sau Bulgaria. Nu trebuie să uităm de calitatea serviciilor şi de şcolirea personalului. Câteva cuvinte în engleză spuse de un chelner ar fi ideale", a spus Urbschat.

Turiştii germani care ajung în România prin ITS aleg, în afara litoralului, circuitele culturale.

Şi reprezentanţii turoperatorului german TUI s-au plâns de serviciile şi preţurile de pe litoralul românesc. Udrea le-a promis acestora că va încerca să rezolve o parte din probleme.

Totodată, o agenţie germană de turism - Messerschmidt Reisen, deţinută de Toni Messerschmidt, care a emigrat din România în 1983 - a anunţat că a adus anul trecut pe litoralul românesc 1.250 de turişti germani, de şase ori mai mulţi faţă de grupul TUI.

Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin, care se desfăşoară între 9 şi 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atât ca suprafaţă cât şi ca număr de vizitatori. În 2010 târgul a avut 179.000 de vizitatori şi peste 11.000 de expozanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici