Numerarul revine la modă. De teama crizei majore, marii investitori îşi măresc deţinerile de numerar la cele mai ridicate niveluri de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

Deţinerile de numerar ale managerilor de fonduri globale au crescut la cel mai înalt nivel de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 în SUA, într-o schimbare care reflectă îngrijorarea marilor investitori cu privire la deteriorarea perspectivelor pieţelor bursiere, relatează FT.

1372 afișări
Imaginea articolului Numerarul revine la modă. De teama crizei majore, marii investitori îşi măresc deţinerile de numerar la cele mai ridicate niveluri de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

Numerarul revine la modă. De teama crize majore, marii investitori îşi măresc deţinerile de numerar la cele mai ridicate niveluri de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

Soldurile de numerar au crescut la 6,1% în medie în portofoliile lor, potrivit Bank of America, care a analizat opiniile a 288 de profesionişti în domeniul investiţiilor care, împreună, supraveghează active în valoare de 833 miliarde de dolari pentru planuri de pensii, companii de asigurări, administratori de active şi fonduri speculative.

Trecerea la numerar este de obicei în vogă în perioadele de aversiune sporită faţă de risc. Ameninţarea unei recesiuni, inflaţie galopantă, carantina dură din China şi invazia Rusiei în Ucraina par a fi combinaţia deosebit de periculosă ce le dă fiori investitorilor.

Michael Hartnett, strateg şef de investiţii la Bank of America, a declarat pentru FT că sentimentul investitorilor este acum "extrem de pesimist". Indicele MSCI All Country World, un indice de referinţă la nivel global, a scăzut cu aproape 17% în dolari de la începutul anului. Indicele se află la cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la mijlocul anului 2008, egalând ca durată declinul înregistrat înainte de prăbuşirea catastrofală a Lehman Brothers.

Indicele american Nasdaq Composite a scăzut cu aproape un sfert de la începutul anului, deoarece investitorii au renunţat la companiile de tehnologie, care aveau anterior o încredere ridicată. În ultimii 14 ani, managerii de fonduri globale au deţinut constant un procent mare de acţiuni în zona companiilor de tehnologie, acum media netă este de doar 12%.

"Acest lucru reprezintă cea mai mare "lipsit" în tehnologie portofoliu din august 2006", a declarat Hartnett.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici