O bancă din România a şters 62.000 de euro şi 52.000 franci elveţieni din datoriile a doi consumatori

În cadrul unei negocieri intermediată de Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) cu o bancă, unui consumator din Bucureşti i s-a acceptat ştergea întregii datorii pe care o mai avea de achitat, de 298.000 de lei (aproape 62.000 euro).

5045 afișări
Imaginea articolului O bancă din România a şters 62.000 de euro şi 52.000 franci elveţieni din datoriile a doi consumatori

O bancă din România a şters 62.000 de euro şi 52.000 franci elveţieni din datoriile a doi consumatori

Totodată, aceeaşi bancă a şters, în cadrul unui caz social din Oradea, o datorie de 51.930 franci elveţieni.

În urma concilierii, ambele cazuri depăşesc precedentul record valoric înregistrat la CSALB. Acesta era de 44.600 de euro, înregistrat în aprilie 2019, în cazul unui consumator din Sighetul Marmaţiei.

În primele zile ale acestui an, aceeaşi bancă comercială a luat decizii similare în cazul mai multor consumatori care aveau cazuri sociale dificile.

Astfel, banca a închis un credit de consum fără ipotecă pentru o persoană din Bucureşti. Concilierea a rezultat prin remiterea sumei de 3.945 de euro către consumator. Pentru aceeaşi persoană, banca a stins descoperitul de cont în valoare de 3.288 de lei.

Într-un alt caz, din Bucureşti, suma remisă unui alt consumator pentru închiderea creditului a fost de 8.553 de lei. În plus, banca a virat în contul acestuia suma de 1.785 de lei.

În ultimii 3 ani şi jumătate, aproximativ 1.400 de români şi-au rezolvat problemele cu băncile şi IFN-urile, prin intermediul CSALB, iar suma totală obţinută în urma negocierilor depăşeşte 2 milioane de euro. Anul trecut, consumatorii au trimis peste 2.100 de cereri în care solicită intrarea în negociere cu instituţiile financiar-bancare, faţă de 1.293 de cereri trimise în tot anul 2018. Cele mai multe cereri vizează reducerea sau eliminarea unor comisioane, reducerea soldului sau a costurilor asociate creditelor ipotecare sau de consum.

CSALB este o instituţie înfiinţată ca urmare a unei directive europene şi intermediază gratuit şi în mai puţin de trei luni negocierea dintre consumatori şi bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csalb,
banca,
datorii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici