O companie chinezească a prezentat un vehicul electric care să concureze cu Panamera şi Maybach

Producătorul chinez de automobile electrice Nio a dezvăluit sâmbătă, în cadrul evenimentului său anual pentru clienţi, un sedan emblematic, vehiculul urmând să se confrunte cu seria Panamera de la Porsche şi cu Maybach de la Mercedes-Benz.

1402 afișări
Imaginea articolului O companie chinezească a prezentat un vehicul electric care să concureze cu Panamera şi Maybach

Sedanul cu patru locuri, denumit ET9, este aşteptat să înceapă să fie livrat în primul trimestru al anului 2025, cu un preţ de pornire estimat la aproximativ 800.000 de yuani (112.000 de dolari). Acesta este mai scump decât Model S de la Tesla care începe de la 698.900 yuani (96.000 de dolari) în China, informează Bloomberg.

Automobilul va fi echipat cu semiconductorul de conducere autonomă proiectat de Nio şi cu un sistem de propulsie electrică de 900 de volţi pentru încărcare rapidă, a declarat directorul companiei, William Li, la eveniment.

De asemenea, el a prezentat un şasiu prevăzut cu o tehnologie de suspensie netedă despre care Li a spus că este "cu o generaţie înaintea celei de la Panamera".

Nio a anunţat, de asemenea, că intenţionează să adauge 1.000 de staţii de schimbare a bateriilor şi să îşi dubleze numărul de staţii de încărcare publice în 2024 în China, mizează pe o astfel de tehnologie şi infrastructură pentru a creşte atractivitatea vehiculelor sale electrice pentru consumatori şi pentru a-şi îmbunătăţi marja de profit pe o piaţă în curs de consolidare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici