O companie elveţiano-austriacă va produce în Maramureş piese pentru Airbus, Alenia şi Boeing

Producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureş va exporta structuri metalice către companii precum Airbus, Alenia şi Boeing, după dezvoltarea facilităţilor de producţie printr-o investiţie finanţată de BERD cu 25 milioane euro.

542 afișări
Imaginea articolului O companie elveţiano-austriacă va produce în Maramureş piese pentru Airbus, Alenia şi Boeing

O companie elveţiano-austriacă va produce în Maramureş piese pentru Airbus, Alenia şi Boeing (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Universal Alloy Corporation Europe SRL din Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, face parte din divizia de inginerie aerospaţială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components.

Investiţia vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie de piese pentru aeronave şi va conduce la asamblarea de produse cu o valoare adăugată mai ridicată, dar şi la eficientizarea operaţiunilor companiei.

În urma finalizării proiectului, UACE va putea oferi producătorilor de aeronave, precum Airbus, Alenia sau Boeing, piese de structură metalică produse în România, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Cererea pentru piese pentru aeronave va creşte odată cu industria transporturilor aeriene, estimată la aproape 5% pe an în următorii 15-20 de ani, la nivel global, potrivit celor mai mari producători de profil. Astfel se va menţine o cerere solidă pentru avioane noi, deci şi pentru piesele din aluminiu produse de UACE pe termen mediu şi lung", a declarat în comunicat directorul general al companiei, John Ball.

BERD a anunţat în luna iunie că finanţarea de 25 milioane euro pentru UACE este destinată unui proiect de 60 milioane euro, diferenţa urmând să fie acoperită de companie din fonduri proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici