O contabila este acuzată că şi-a însuşit 2,6 milioane de lei de la agenţia de turism la care lucra

O femeie de 50 de ani, contabilă la o agenţie de turism a fost pusă sub control judiciar pentru că şi-ar fi însuşit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverşi furnizori ai societăţii şi înlocuirea contului IBAN al acestora cu IBAN-ul personal.

1968 afișări
Imaginea articolului O contabila este acuzată că şi-a însuşit 2,6 milioane de lei de la agenţia de turism la care lucra

O contabila este acuzată că şi-a însuşit 2,6 milioane de lei de la agenţia de turism la care lucra

„ La data de 14 martie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi delapidare care a produs consecinţe deosebit de grave, prejudiciul fiind de peste 2.600.000 de lei. În fapt, în perioada 2013 - 2023, o femeie, în vârstă de 50 de ani, în calitate de contabil al unei agenţii de turism care presta servicii pe plan intern şi internaţional, şi-ar fi însuşit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverşi furnizori ai societăţii şi înlocuirea contului IBAN al acestora, cu un cont IBAN personal”, transmite Poliţia Capitalei.

Totodată, în perioada iunie - iulie 2023, femeia ar fi falsificat mai multe acte contabile dintr-un sistem informatic, prin modificarea fără drept de date informatice, rezultând, astfel, date nereale, pe care aceasta le-ar fi utilizat, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv ascunderea faptului că şi-ar fi însuşit respectiva sumă.

„Din cercetări, s-a mai stabilit că în contul de debitare al bănuitei există 1.768 de retrageri de numerar, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei. De asemenea, ar fi fost efectuate tranzacţii la diverşi comercianţi, în valoare de peste 1.200.000 de lei şi ar fi fost redirecţionaţi în alte conturi bancare aproximativ 400.000 de lei, conturi aparţinând soţului şi fiului bănuitei sau aparţinând unor titulari diverşi. În vederea administrării materialului probator, la data de 14 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe documente relevante în cauză”, potrivit comunicatului.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar, ulterior, faţă de aceasta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând bănuitei, evaluat la aproximativ 1.000.000 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici