O cursă TAROM a avut, marţi, o nouă întârziere pe ruta Bucureşti-Iaşi din cauza unei deficienţe tehnice

„Cursa TAROM RO701 cu destinaţia Iaşi va decola cu întârziere din cauza unei deficienţe tehnice minore care a fost deja remediată. Aeronava va decola în 15 minute”, a transmis, la ora 14.00, compania aeriană, la solicitarea MEDIAFAX. Cursa trebuia să decoleze la ora 8.00 de pe Aeroportul Otopeni.

731 afișări
Imaginea articolului O cursă TAROM a avut, marţi, o nouă întârziere pe ruta Bucureşti-Iaşi din cauza unei deficienţe tehnice

(Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Respectiva cursă, RO701, era programată să decoleze de la Bucureşti la ora 8.00 şi să aterizeze la ora 9.05 pe Aeroportul Iaşi. „Pe perioada aşteptării în aeroport, pasagerii au fost asistaţi de către personalul TAROM”. Compania „îşi reasigură pasagerii că siguranţa este pe primul loc”, aceste neregularităţi ale zborurilor fiind „urmări ale rigorilor impuse pentru a avea zboruri sigure şi confortabile”, a mai transmis TAROM.

Această întârziere pe ruta Bucureşti-Iaşi este al doilea incident survenit, pe ruta Bucureşti-Iaşi, în mai puţin de două săptămâni. La data de 17 octombrie, o echipă de investigatori din cadrul CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile) a început acţiunile de determinare a cauzelor producerii evenimentului aviatic în care TAROM a întrerupt decolarea în cursa Bucureşti-Iaşi. „Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a fost notificat în data de 13 octombrie 2016, în jurul orei 23.00, despre producerea în jurul orei 21.20 a unui incident aviatic pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni. În incident a fost implicată o aeronavă de tip ATR72-500, cu însemnele de înmatriculare YR-ATI, aparţinând companiei aeriene TAROM”, a menţionat CIAS, la acea dată.

Conducerea TAROM şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor au fost chemaţi, luni, la Comisia de Transporturi din Senat pentru a explica motivele care au dus la apariţia ultimelor incidente privind siguranţa aeronavelor companiei aeriene de stat. Preşedintele comisiei, Danil Butunoi, a declarat, după audiere, că TAROM operează în condiţii de trafic sigure şi că operatorul aerian nu are mai multe incidente sau întârzieri raportate decât alţii.

„Am avut bucuria să constat că lucrurile nu sunt chiar atât de sumbre aşa cum se previzionau a fi, cum era impresia noastră din percepţia publică. Compania TAROM funcţionează în condiţii de trafic aerian extrem de sigure, micile incidente sunt lucruri care se întâmplă la orice companie, nu are TAROM-ul nici mai multe nici mai puţine faţă de ceilalţi operatori aerieni. Fiind o companie de stat, poate mai trebuie şi restructurată, poate mai trebuie multe lucruri aşezate în interiorul companiei”, a declarat Danil Butunoi. La rândul său, directorul interimar al companiei TAROM, Dan Plaveti, a precizat, după audierea din Parlament, că TAROM nu înregistrează mai multe întârzieri sau incidente comparativ cu alte companii aeriene. „Au fost doar întârzieri şi să spunem că au fost publicate mai multe întârzieri, dar nu este un număr de defecte mai mare. Totul este absolut normal. Toţi colegii noştri de la operaţiuni sol, cei care au grijă de îmbarcarea pasagerilor totdeauna comunică pasagerilor orice fel de întârzieri”, a mai spus directorul interimar al TAROM.

În ultima lună au avut loc mai multe incidente legate de zborurile TAROM, în special din cauza unor defecţiuni tehnice minore. În urma acestor incidente, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei, iar verificările să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici