O firmă românească specializată în producţia de caviar s-ar putea lista la Bursa din Frankfurt

Firma de acvacultură în ape dulci International Caviar Corporation din Călan (AMAL), fostul Agromec Călan, s-ar putea lista la Bursa din Frankfurt, după ce banca Mercurius din Germania a informat cel mai important acţionar al companiei că este interesată să intermedieze operaţiunea.

108 afișări
Imaginea articolului O firmă românească specializată în producţia de caviar s-ar putea lista la Bursa din Frankfurt

O firmă românească specializată în producţia de caviar s-ar putea lista la Bursa din Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţionarii companiei au apreciat, în cadrul adunării generale a acţionarilor din 3 decembrie, ca fiind oportună această ofertă, după ce principalul acţionar, Roland Erhard Schroder, i-a informat că a primit o scrisoare oficială din partea băncii germane Mercurius, care este dispusă să intermedieze această operaţiune, se arată într-un comunicat al International Caviar Corporation transmis pieţei Rasdaq.

De asemenea, firma din Călan intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială la Bursa de la Bucureşti, prin care să vândă cinci milioane de acţiuni. Preţul de vânzare nu este specificat în comunicat.

International Caviar Corporation are un capital de 8,6 milioane lei, împărţit în 86,5 milioane de titluri, şi este listată pe piaţa Rasdaq. Cel mai recent transfer cu titlurile companiei s-a operat la 30 noiembrie, când acţiunile au închis la o cotaţie de 0,98 lei, în creştere cu 3,16%. La acest nivel, capitalizarea firmei este de 84,8 milioane lei.

Compania este controlată de mai multe persoane fizice cu cetăţenie germană, cel mai mare pachet fiind controlat de Roland Erhard Schroder, cu 33,9% din titluri.

Mercurius este o bancă de investiţii fondată în aprilie 2009, la Frankfurt, care oferă servicii de trading, vânzări instituţionale de acţiuni şi produse structurate, în special pentru clienţi cu capitalizare mică si medie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici