O misiune FMI vine în România pentru evaluarea acordului şi discuţii privind o nouă înţelegere

O misiune a FMI vine miercuri la Bucureşti pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru România şi Moldova.

14 afișări
Imaginea articolului O misiune FMI vine în România pentru evaluarea acordului şi discuţii privind o nouă înţelegere

O misiune FMI vine în România pentru evaluarea acordului şi discuţii privind o nouă înţelegere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca de fiecare dată când avem o misiune de evaluare, adunăm datele statistice şi analizăm progresul care s-a făcut de la ultima evaluare, dar şi paşii care mai trebuie urmaţi pentru a asigura stabilitate macroeconomică şi financiară, în vederea trecerii la creştere economică", a spus Lybek.

Oficialii FMI vor avea discuţii preliminare cu autorităţile române privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

"Dacă autorităţile române vor decide că vor continuarea actualulului program, atunci vom începe negocierile la umrătoarea misiune de evaluare", a arătat Lybek.

Vizita delegaţiei FMI se va încheia pe 1 noiembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza împrumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusă la dispoziţie în cazul în care situaţia internaţională o va impune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici