- Home
- Economic
- (26.05.2023, 09:59)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O monedă antică grecească a fost vândută cu 6 milioane de dolari: recordul mondial a fost stabilit în Elveţia
Panticapaeum Stater, bătută în jurul anilor 340-25 î.Hr., a fost achiziţionată de un colecţionar privat.
Urmărește
854 afișări
O monedă antică grecească a fost vândută cu 6 milioane de dolari: recordul mondial a fost stabilit în Elveţia
Panticapaeum Stater, o monedă grecească bătută în jurul anilor 340-25 î.Hr., a fost vândută unui colecţionar privat de Numismatica Ars Classica din Zurich pentru 6 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial pentru o monedă antică.
Preţul senzaţional obţinut, explică un comunicat de la ArtsLife, se datorează calităţii şi rarităţii, precum şi faptului că oferta de exemplare similare este extrem de limitată şi majoritatea se află deja în colecţii muzeale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Corneliu Bjola, profesor la Oxford: Nu-mi venea să cred ochilor ce am văzut la alegerile din România
-
Statele Unite au deblocat 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Coreea de Nord din inima Europei. Lukaşenko: avem zeci de focoase nucleare
Spre deosebire de monede similare, acest stater Panticapaeum are satirul cu faţa trei sferturi spre stânga, mai degrabă decât complet spre stânga. Un detaliu despre care experţii cred că a fost modificat în încercarea de a urma moda contemporană.
Licitaţia anterioară a monedei antice a aparţinut uneia dintre cele trei monede cunoscute „Idele lui martie”, bătute în anul 42 î.Hr. cu ocazia asasinării lui Iulius Caesar: a fost vândut în 2020 la casa de licitaţii Roma Numismatics din Londra pentru 4,2 milioane de dolari. Moneda a fost bătută în jurul anilor 340-25 î.Hr. şi prezintă un satir cu ochii mari pe avers şi un grifon care ţine o suliţă pe revers.
Cunoscut sub numele de Panticapaeum Stater, a rămas multă vreme parte din colecţia Muzeului Ermitaj de Stat, Sankt Petersburg. Dar a fost vândută în 1934 ca parte a planului lui Stalin de a vinde opere de artă pentru a strânge valută pentru a finanţa creşterea internă.
A fost achiziţionată de Charles Gillet, un industriaş francez care a fost un colecţionar de cărţi rare, mobilier, antichităţi şi monede. Un pedigree respectabil pentru moneda destinată să intre în istorie drept cea mai preţioasă din toate timpurile.
Citește pe alephnews.ro: Cât de importantă este o viață sexuală activă? Intimitatea fizică joacă un rol esențial în menținerea relațiilor sănătoase
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Ce a prezis Nostradamus pentru 2025: se pune la cale un război și 2 țări intră în conflict
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
Lasconi: Înainte de orice, sunt un om care doreşte binele României
-
ieri, 22:49