O undă de şoc în economie. Bloomberg: Germania ar putea fi deja în recesiune, chiar dacă datele rotunjite spun altceva

Germania, cea mai mare economie a Europei, ar putea fi deja în recesiune. Producţia a stagnat oficial în al doilea trimestru, a anunţat vineri biroul de statistică, dar, dacă privim dincolo de prima zecimală, aceasta a scăzut de fapt cu 0,04%, notează o analiză Bloomberg.

5872 afișări
Imaginea articolului O undă de şoc în economie. Bloomberg: Germania ar putea fi deja în recesiune, chiar dacă datele rotunjite spun altceva

O undă de şoc în economie. Bloomberg: Germania ar putea fi deja în recesiune, chiar dacă datele rotunjite spun altceva

O altă scădere în actuala perioadă de trei luni este probabilă, deoarece livrările limitate de gaze naturale din Rusia determină companiile şi gospodăriile să se pregătească pentru posibilele penurii de iarnă. Economiştii de la Credit Suisse şi Deutsche Bank au prezis contracţii trimestriale în a doua jumătate a anului curent şi în începutul anului viitor, relatează Bloomberg.

În mod obişnuit, se spune că o ţară se află în recesiune atunci când produsul intern brut scade timp de două trimestre consecutive.

Ascultând avertismentele corporaţiilor germane din ultimele săptămâni, perspectivele sunt sumbre: gigantul energetic Uniper SE a fost obligat săptămâna trecută să adere la un pachet de salvare de 17 miliarde de euro, iar una din şase firme industriale intenţionează să reducă producţia sau să suspende parţial operaţiunile din cauza creşterii costurilor.

Lipsa persistentă de cipuri va opri producţia la o fabrică Mercedes-Benz săptămâna viitoare, în timp ce încrederea tot mai scăzută a consumatorilor s-ar putea agrava dacă inflaţia rămâne ridicată - aşa cum a prezis Bundesbank.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici