O uzină auto din Rusia concediază 5.000 de angajaţi

O uzină auto din Rusia care asmblează autovehicule pentru compania sud-coreeană Kia Motors şi cea rusă AvtoVAZ va sista producţia pe termen nedefinit în aprilie şi va concedia 5.000 de angajaţi.

18 afișări
Imaginea articolului O uzină auto din Rusia concediază 5.000 de angajaţi

O uzină auto din Rusia sistează producţia pe termen nedefinit şi concediază 5.000 de angajaţi

"Am avut pierderi de câte cinci milioane de dolari pe lună în ultimele cinci luni. Nu mai putem face faţă", a declarat Dmitri Rumianţev, purtătorul de cuvânt al fabricii Izhavto.

Prăbuşirea uzinei survine la doar câteva zile după ce premierul rus Vladimir Putin a anunţat fonduri de mai multe miliarde de dolari pentru a evita concedierile masive în sectorul auto.

Problema producătorului auto s-a acutizat după ce AvtoVAZ a refuzat să achiziţioneze Izhavto în parteneriat cu grupul francez Renault, a adăugat Rumianţev. Datoriile Izhavto se ridică la 12 miliarde de ruble (354 milioane de dolari).

Vânzările de autovehicule din Rusia au intrat pe o pantă descendentă anul trecut, iar guvernul estimează pentru anul 2009 o prăbuşire a pieţei cu peste 60%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici