Oamenii de afaceri chinezi au investit peste 400 milioane de dolari în România

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că până în prezent oamenii de afaceri chinezi au investit, în total, în România, peste 400 milioane de dolari.

27 afișări
Imaginea articolului Oamenii de afaceri chinezi au investit peste 400 milioane de dolari în România

Ambasadorul Chinei în România (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Ambasadorul Liu Zengwen a spus, de asemenea, că la sfârşitul anului trecut existau peste opt mii de oameni de afaceri chinezi în România.

Potrivit sursei citate, marea majoritate a oamenilor de afaceri chinezi au întreprinderi mici şi mijlocii, dar sunt şi câteva societăţi mari în România care au capital chinez.

Ambasadorul a afirmat că oamenii de afaceri chinezi au investit, până în prezent, în total, peste 400 milioane de dolari în România.

"Cred că este o cifră mică în comparaţie cu numărul întreprinzătorilor chinezi în România", a spus Liu Zengwen.

În ceea ce priveşte turismul, ambasadorul crede că România reprezintă o destinaţie pentru China, dar sunt deocamdată puţini turişti chinezi care vin în România, pentru că nu există o cursă aeriană directă între China şi România, apoi din cauza existenţei vizelor. Potrivit ambasadorului, Ambasada Chinei la Bucureşti a eliberat, anul trecut, zece mii de vize pentru români.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen, a participat la Sfântu Gheorghe la constituirea filialei Covasna a Asociaţiei de prietenie româno-chineze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici