Obama: Recesiunea din SUA se agravează

Criza economică din Statele Unite se agravează şi reprezintă "un continuu dezastru" pentru familiile americane, a declarat, vineri, preşedintele Barack Obama, care a cerut Congresului să aprobe rapid planul de relansare în valoare de peste 800 de miliarde de dolari.

20 afișări
Imaginea articolului Obama: Recesiunea din SUA se agravează

Obama: Recesiunea din SUA se agravează

"Recesiunea se adânceşte, iar măsurile de rezolvare a crizei economice devin tot mai urgente", a avertizat Obama, adăugând că date publicate joi au arătat creşterea la un nivel record a numărului de americani care primesc ajutoare de şomaj.

Obama a mai spus că fiecare zi care trece aduce noi concedieri, situaţia reprezentând "un continuu dezastru pentru familiile americane".

Statele Unite au înregistrat în trimestrul al patrulea un declin economic de 3,8%, cel mai grav din ultimii 27 de ani, după ce consumatorii şi companiile şi-au redus cheltuielile, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Economia americană a consemnat astfel primul declin consecutiv al PIB, după cel din ultimul trimestru al anului 1990 şi primul trimestru din 1991.

Christina D. Romer, consilierul economic al preşedintelui Obama, a declarat că declinul PIB demonstrează că recesiunea a cuprins toate sectoarele economiei, fiind necesar sprijinul imediat pentru sectorul financiar, care să permită redresarea cererii, potrivit AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici