Obama şi Merkel: Este nevoie de acţiuni concertate pentru rezolvarea crizei din Europa

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi cancelarul german, Angela Merkel, au purtat o discuţie telefonică privind criza datoriilor de stat din zona euro şi au convenit că soluţionarea problemelor va necesita "acţiuni concertate" în următoarele luni".

491 afișări
Imaginea articolului Obama şi Merkel: Este nevoie de acţiuni concertate pentru rezolvarea crizei din Europa

Obama şi Merkel: Este nevoie de acţiuni concertate pentru rezolvarea crizei din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casa Albă a anunţat, într-un comunicat, că discuţia face parte din consultările strânse dintre cei doi lideri privind criza din zona euro şi evenimentele recente de pe pieţele financiare.

"Cei doi lideri au convenit că va fi nevoie de acţiuni concertate în următoarele luni pentru a rezolva problemele economice actuale şi pentru a asigura revenirea economiei globale", se spune în comunicat.

Casa Albă notează că Obama şi Merkel au discutat de asemenea despre speranţele ca procesul de pace din Orientul Mijlociu să reintre într-un făgaş normal.

Obama a sosit luni la New York pentru o Adunare Generală a ONU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici