Obama: Statele producătoare de petrol ar trebui să majoreze livrările

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că statele producătoare de petrol ar trebui să majoreze livrările pentru a limita creşterea preţurilor la combustibili.

30 afișări
Imaginea articolului Obama: Statele producătoare de petrol ar trebui să majoreze livrările

Obama: Statele producătoare de petrol ar trebui să majoreze livrările (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vorbim cu producătorii de petrol din toată lumea, spunându-le că este în interesul lor să se asigure că preţurile ridicate ale ţiţeiului nu afectează economia globală. Aşa că ei trebuie să majoreze livrările. În mod clar, au fost întreruperi din cauza Libiei, dar credem că ei pot acoperi aceste lipsuri şi îi presăm să facă aceasta. Dacă noi nu creştem, nici ei nu vor face bani", a afirmat Obama.

Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, a scăzut cu 20 de cenţi, la 123,94 de dolari pe baril, până la ora 6:46 GMT. Marţi, cotaţia a urcat cu 48 de cenţi, la 124,14 dolari pe baril. Cotaţia ţiţeiului destinat pieţei din SUA s-a redus cu 26 de cenţi, la 111,95 de dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici