Obama va promulga marţi planul de stimulare a economiei SUA

Preşedintele american, Barack Obama, va promulga, marţi, la Denver, planul de stimulare a economiei Statelor Unite, în valoare de 787 de miliarde de dolari, pe care îl consideră "un moment de referinţă pe calea redresării".

14 afișări
Imaginea articolului Obama va promulga marţi planul de stimulare a economiei SUA

Obama va promulga marţi planul de stimulare a economiei SUA

"Voi semna în curând legea şi vom începe imediat investiţiile necesare pentru ca oamenii să îşi reia activitatea", a spus Obama.

Senatul american a aprobat vineri seara, la scurt timp după Camera Reprezentanţilor, textul final al planului de relansare economică, în valoare de 787 miliarde de dolari, susţinut activ de preşedintele Barack Obama.

El a mai spus că planul de stimulare va crea o nouă bază pentru dezvoltarea de lungă durată a economiei.

Potrivit Casei Albe, furnizarea fondurilor va începe în aproximativ 30 de zile, dar principala îngrijorare a analiştilor este că ar putea fi prea târziu pentru ca planul să aibă efecte pozitive în 2009.

Planul prevede reduceri de impozite în valoare de 286 miliarde dolari, investiţii în infrastructură, sprijin pentru săraci şi investiţii în energia alternativă.

Obama anticipează că programul va duce la crearea a peste 3,5 milioane de locuri de muncă, în următorii doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici