Observatorii internaţionali confirmă blocarea tranzitului de gaz rusesc via Ucraina

Observatorii internaţionali care supraveghează tranzitul gazului rusesc prin Ucraina către Europa au confirmat că ucrainenii au fost cei care au blocat căile de aprovizionare, a precizat marţi seara compania rusă Gazprom într-un comunicat.

23 afișări
Imaginea articolului Observatorii internaţionali confirmă blocarea tranzitului de gaz rusesc via Ucraina

Observatorii internaţionali confirmă blocarea tranzitului de gaz rusesc via Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Observatorii comisiei internaţionale de monitorizare "au semnat un raport care atestă că nu au existat pompări de gaze ruseşti prin gazoductele ucrainene către Europa, în timp ce presiunea în conducte la frontiera dintre Rusia şi Ucraina era de 70 de atmosfere", potrivit aceleiaşi surse.

Tranzitul gazelor ruseşti via Ucraina, care fusese reluat marţi dimineaţa după o săptămână de întrerupere, s-a oprit din nou, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de acest lucru.

Citeşte şi:

Gazprom dispune reluarea livrărilor de gaz către Europa via Ucraina

Ucraina confirmă reluarea livrărilor de gaz

UE anunţă că practic nu există un tranzit al gazului rusesc

Gazprom: Ucraina "blochează" livrările de gaz către Europa

Kievul recunoaşte că blochează tranzitul gazului rusesc către Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici